FAQ

Q.

Vilka produkter jobbar ni med?

Vi använder oss främst av Davines produkter.

 

http://us.davines.com

Q.


Jag vill ha pastell eller silverfärgat hår, men mitt hår är mörkt. Är det möjligt? Och vad ska jag förvänta mig för underhåll?


Silverhår och kalla pastellfärger är alltid möjliga när du börjar som en blond eller har mörkt hår som är 100% naturligt.


Först måste ditt hår ljusas upp så pass mycket att den nya färgen kan fästa. För kallare färger som silver, violett, ljusblå, ljusgrå eller mintgrön, måste ditt hår ljusas upp till nästan vit. Det här är helt möjligt och fungerar bra om ditt hår redan är blekt, blont eller helt naturligt. Det kommer att ta mycket längre tid att få ett naturligt mörkare  och färgat hår till pastell- eller silverfärg.


Varma pastellfärger som korall, rosa, rose guld och limegrön är lite lättare att uppnå eftersom håret bara behöver lyftas till en ljusgul. Dessa färger tenderar också att hålla lite längre. Pastellhår är ett åtagande. När du har en kreativ färg rekommenderar vi att du tvättar håret bara en eller två gånger i veckan för att hålla färgen. Eftersom håret är blekt behöver det schampo mycket mindre ofta. Våra kunder kommer in en gång i månaden för att uppdatera färgen.


Desto ljusare, mörkare och mer intensiv din lila, rosa eller grå är när du lämnar salongen ju längre kommer färgen att hålla.

Q.    

Mitt hår är naturligt mörkt eller har tidigare blivit färgat. Kan jag få en ljus färg vid första försöket?


Naturligt mörkt hår är lätt att få vacker och ljus första försöket.

Tidigare färgat hår (jämnt vuxet och tvättat ut i ett helt år) kan vanligtvis gå att gå fin och ljus samma dag, om inte den föregående färgen är svart eller mörkbrun. I så fall skulle vi vilja konsultera och göra en plan med dig.


Som professionellt utbildade frisörer kan vi bara ge dig vad ditt hår kan hantera. Tyvärr är allt hår inte skapade lika och resultaten kan variera. Generellt rekommenderar vi att du kommer in 2-3 gånger för att få håret till en ljus blondin.

Q.


Hur håller jag min nya färg fin?


Börja med att tvätta håret mindre ofta. Tvätta i kallt till ljummet vatten - aldrig varmt. Investera i ett torr schampo! Davines gör underbara produkter för att dölja de naturliga hårbottenoljorna mellan tvättarna. När du tvättar håret, se till att du bara använder sulfatfria produkter. Sulfater är den aktiva ingrediensen i de flesta schampon och tenderar att dra ut färg snabbare från ett nyfärgat hår.